Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

Türk-Yunan İşbirliği Ekonomik ve Ticari Açıdan Önem Kazanıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, İTO’da gerçekleşen Türk-Yunan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan’ın sadece tarihi ve kültürel olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu vurguladı. Avdagiç, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini, Yunanistan’ın ise bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan kritik bir geçide sahip olduğunu belirtti ve bu stratejik pozisyonun önemine dikkat çekti.

Türk ve Yunan iş dünyasının karşılıklı işbirliğinin, küresel ekonomik zorlukların arttığı bir dönemde rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik kazançlar elde etmek için hayati önem taşıdığını vurgulayan Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gibi kurumsal yapıların, işbirliğini teşvik etmede önemli rol oynadığını dile getirdi. Mevcut durumda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu ve bu rakamların artabileceğine inandıklarını belirtti.

Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğine dikkat çeken Avdagiç, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasındaki bağlantıda kilit bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, taşımacılıkta uygulanan kısıtlayıcı transit geçiş kotalarının zorluk yarattığına işaret etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise Türk-Yunan ekonomik ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiklerini ve ticaret aktivitelerinin değerli olduğunu belirtti. Efraimoglou, Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu ve yatırım için çekici bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Efraimoglou, ekonomilerin birbirine destek olabileceğine inandıklarını ve Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım konularında odak noktası haline geldiğini ifade etti. Türk-Yunan işbirliğinin artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Related Posts

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir