Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

Türk-Yunan İşbirliği Ekonomik ve Ticari Açıdan Önem Kazanıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, İTO’da gerçekleşen Türk-Yunan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan’ın sadece tarihi ve kültürel olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu vurguladı. Avdagiç, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini, Yunanistan’ın ise bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan kritik bir geçide sahip olduğunu belirtti ve bu stratejik pozisyonun önemine dikkat çekti.

Türk ve Yunan iş dünyasının karşılıklı işbirliğinin, küresel ekonomik zorlukların arttığı bir dönemde rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik kazançlar elde etmek için hayati önem taşıdığını vurgulayan Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gibi kurumsal yapıların, işbirliğini teşvik etmede önemli rol oynadığını dile getirdi. Mevcut durumda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu ve bu rakamların artabileceğine inandıklarını belirtti.

Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğine dikkat çeken Avdagiç, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasındaki bağlantıda kilit bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, taşımacılıkta uygulanan kısıtlayıcı transit geçiş kotalarının zorluk yarattığına işaret etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise Türk-Yunan ekonomik ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiklerini ve ticaret aktivitelerinin değerli olduğunu belirtti. Efraimoglou, Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu ve yatırım için çekici bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Efraimoglou, ekonomilerin birbirine destek olabileceğine inandıklarını ve Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım konularında odak noktası haline geldiğini ifade etti. Türk-Yunan işbirliğinin artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Related Posts

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

Ekonomide sürpriz dönemeç! İlk sinyal geldi… Faiz düşüşü kapıda mı?

Piyasaların merakla beklediği faiz kararları öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Mayıs ayından bu yana yüzde 49 seviyelerinde seyreden repo faiz oranı, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizi olan yüzde 46 seviyelerine …

Türkiye’nin kozmetik devi yeniden iflas yolunda

Ekonomik darboğazdan geçemeyen ve sıkışıp kalan birçok şirket peş peşe iflas dalgasına kapılmaya devam ediyor. 75 yıllık geçmişe sahip olan Türk kozmetik markası Hunca, yeniden konkordato sürecine girdi. Şirket, ekonomik baskıların gölgesinde hala 70 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor.

Konut tercihlerinde yeni dönem başladı: Yatırımcılar bu dairelere ilgi göstermeye başladı

23 Nisan tarihinde meydana gelen İstanbul depremi, konut tercihlerinde köklü bir değişikliğe yol açtı. Artık alıcılar, evlerin metrekaresi, konumu ve sunduğu imkanlar yerine, öncelikli olarak binanın depreme dayanıklılığı ve zemin yapısını araştırmaya başladı. Güvenli ve sağlam yapılar, alıcıların ilk tercihleri arasında yer alırken, yatırımcılar da özellikle 1+1 dairelere yoğun ilgi göstermeye başladı.

Bakan Bayraktar, Türkiye’deki nadir toprak elementi rezervine ilişkin açıklama yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Dünyada tek sahadaki en büyük ikinci nadir toprak elementleri rezervi, Türkiye’yi dünyanın merkez ülkeleri arasına taşıyacak.” ifadesini kullandı.

AKM’de 5G’yle sanat deneyimi

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) teknolojiyle sanatı birleştiren yeni bir uygulama başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, 5G altyapısına sahip kültür ve sanat merkezi AKM’de hayata geçirdiği yenilikçi uygulamayla, sanatseverlerin etkinliklere kesintisiz bir şekilde erişimini mümkün hale getirdi.