Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Atabay İlaç Medikal Direktörü Dr. Murat Yaycı’dan Klima Kullanımı İle İlgili Öneriler

Atabay İlaç Medikal Direktörü Uzman Dr. Murat Yaycı, klima kaynaklı baş ağrılarına karşı uyarılarda bulunarak, klimaların doğru kullanımına dair öneriler verdi.

Uzman Dr. Murat Yaycı, yaz aylarında artan klima kullanımının yarattığı baş ağrısı başta olmak üzere diğer sağlık sorunlarına dikkat çekti. Baş ağrılarının nedenlerini ve alınabilecek önlemleri dört başlıkta sıraladı:

  • Sıvı kaybı: Klima, çalıştığı ortamdaki nemi alarak vücudun sıvı kaybetmesine yol açabilir. Bu durumda, yeterince su tüketilmemesi baş ağrıları ve başka hastalıklara sebep olabilir.
  • Soğuk hava: Soğuk hava, damarları daraltarak baş ağrısına sebep olabilir. Klimanın derecesini çok düşürmemek ve zaman zaman kapatarak oda sıcaklığını dengelemek baş ağrılarının önüne geçebilir.
  • Klima filtresi: Ortamdaki toz akarları, evcil hayvan tüyleri, küf sporları gibi çeşitli alerjen maddeler klima filtresine yapışarak tekrar ortama yayılır. Bu durumda, baş ağrıları, sinüs tıkanıklığı, alerji ve tahriş ortaya çıkabilir. Klima filtrelerinin düzenli temizlenmesiyle bu durumun önüne geçilebilir.
  • Hava yoluyla bulaşan hastalıklar: Klimalar, özellikle grip gibi hava yoluyla bulaşabilen hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Bu sebeple söz konusu hastalıkları olan kişilerle aynı ortamda klima çalıştırılmamalıdır.

Yaycı, şiddetli baş ağrıları karşısında şu önerilerde bulundu:

“Klima ünitesinin temizliğinden emin olun. Bu sayede hem şiddetli baş ağrılarının hem de alerji gibi meydana gelebilecek diğer hastalıkların oluşmasını engellemiş oluruz. Klima kullanımında yeterli su tüketimine dikkat etmeyi unutmayın. Baş ağrısı giderek şiddetleniyorsa veya alınan önlemlere rağmen iyileşmiyorsa doktora danışarak uygun ağrı kesicilerle tedavi desteklenmeli. Klimalar sıcak havalarda kurtarıcımız olsa da bilinçsiz ve dikkatsiz kullanımda hayat kalitemizi düşüren baş ağrıları kaçınılmaz bir sonuçtur”

Related Posts

Plastik çağ: Suya geçiyor, toprakta birikiyor

Türk Toraks Derneği Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu, plastiklerin çevreye verdiği zarara dikkat çekti. 

Geceleri aç uyanıyorsanız dikkat: Bu durum bir hastalık habercisi olabilir

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçak organ nakli için havalandı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait ambulans uçakla Kayseri’den alınan kalp grefti, bir hastaya nakledilmek üzere İstanbul’a ulaştırıldı. Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait ambulans uçağımız ile acil organ nakli bekleyen bir vatandaşımız için Kayseri’den İstanbul’a kalp grefti başarıyla ulaştırıldı. Vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Annesi kanser tedavisi gören Gazeteci Melis Alphan’dan Sağlık Bakanlığı’na: Parayı denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?

Annesi kanser tedavisi gören Gazeteci Melis Alphan’dan Sağlık Bakanlığı’na: Parayı denkleştiremeyenin ölüme terk edildiği bu sistem kabul edilebilir mi?

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.