Borsa İstanbul’da düşüş sürüyor: BIST 100 nereye gidiyor? (14 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Değer Kaybetti

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,2 değer kaybederek 9.680,56 puana geriledi. Günün ilk yarısında negatif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 19,61 puan ve yüzde 0,2 azalışla işlem gördü.

Toplam işlem hacmi 46,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,35, holding endeksi ise yüzde 0,06 oranında değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazanan yüzde 3,57 ile finansal kiralama ve faktoring sektörü olurken, en çok kaybeden ise yüzde 1,66 ile inşaat sektörü oldu.

Analistler, geri kalan gün içerisinde yurt içi ve yurt dışında veri akışının sakin olacağını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 seviyelerinin ise direnç noktaları olarak takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Goldman Sachs araştırdı: Petrol fiyatları 40 dolara düşürülmek isteniyor

Goldman Sachs analistleri Trump’ın 1.000’den fazla sosyal medya gönderisini inceleyerek petrol fiyatlarına ilişkin bir analiz yayımladı. Salı günü yayınlanan raporda, “Başkan Trump her zaman enerji piyasalarına, petrole ve ABD’nin enerji hakimiyetine …

Fitch’ten ABD-Çin normalleşmesine kritik uyarı: Normal değil!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ve Çin müzakerelerine ilişkin ekonomideki gerilimin azaldığını ancak bunun henüz bir normalleşme sürecine girildiği anlamına gelmediğini açıkladı.

Rekabet Kurumu’ndan Apple’a soruşturma!

Rekabet Kurumu, Apple ve bazı teknoloji firmalarına karşı soruşturma başlattı. Soruşturma, fiyat koordinasyonu ve rekabetin kısıtlanması şüphesiyle açıldı. Başlatılan inceleme, sektörün önemli oyuncularını kapsıyor.

Türk iş dünyasında Çin ithalatı endişesi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Çin’in ABD pazarında yaşadığı kaotik durumdan dolayı birçok ülkeye daha sert politikayla bir süreç yürüttüğünü belirterek, “Çin fiyat düşürüyor, vade veriyor. Çinli geliyor bazen 60 ay vadeli, TL bazında makina satıyor. Buna hangi üretici dayanabilir? Bu durumda hangi alıcı bankadan kredi alıp makina alır?” dedi.

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.