Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü’ne Hazırlıkta Çiçek Sektörü

Anneler Günü yaklaşırken, çiçek sektörü yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor. Seralardan toplanan çiçekler özenle paketlenerek, hem yurt içine hem de yurt dışına sevkiyatı yapılacak.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, yurt dışına kara yoluyla gönderilecek sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderildiğini belirtti.

Yılmaz, sektör açısından Anneler Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderileceği bekleniyor, bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geliyor” dedi.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, kesme çiçek ve salon bitkilerinde taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Geçen yıla göre ihracatın arttığını dile getiren Yılmaz, “30’dan fazla ülkeye çiçek ihracatı gerçekleştirdik. Hollanda, en büyük pazarımız olmaya devam ederken, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de yoğun kesme çiçek gönderiyoruz. Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri ise dış mekan ve salon bitkilerinde ciddi alıcılar konumunda” şeklinde konuştu.

Farklı Renklerde Çiçek Talepleri

Yılmaz, ülkelerin farklı renk tercihlerine değinerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlarda çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediğini aktardı. Üreticilerin, taleplere göre üretim yaptığını belirten Yılmaz, iç pazarda da yoğun bir talep olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini söyledi.

Related Posts

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir